Menu
Nieuwsoverzicht

Buurtpreventie Uddel

8 november 2014

224x gelezen
1

UDDEL   –   Er is in Uddel sinds 24 april 2014 een ‘digitale buurtwacht’ actief. Aanleiding om deze buurtwacht op te richten is dat het aantal inbraken in Uddel toeneemt. Dit zorgt voor de nodige onrust onder de bewoners in Uddel. Nu hebben een paar inwoners van Uddel het initiatief genomen om deze buurtwacht op te richten en op deze manier de sociale controle te vergroten. Dit initiatief is door de gemeente en de politie zeer positief ontvangen, want buurtbewoners zijn nu extra ogen en oren in de straat.  Zij hebben een ‘whatts-app’ groep opgezet in Uddel. Deze groep bestaat uit 50 personen, meestal 2 personen per straat. uit alle straten in Uddel zijn er bewoners aangesloten op deze ‘whatts-app’. Men kan via deze ‘whatts-app’ eenvoudig een berichtje of foto sturen van een verdachte of verdachte situatie. Hierdoor zal de mogelijkheid voor de inbreker(s) om hun slag te slaan een stuk kleiner worden. Het advies is dan ook om in uw straat te informeren wie er in uw straat deelnemen aan deze buurtwacht. Door deze personen te benaderen en het telefoonnummer op te slaan, kunnen ze sneller actief zijn bij een verdachte situatie.

Je bet als burger in dit netwerk vooral een meedenker en dienend aan de politie.

De buurtwacht is er niet om verdachte personen op te pakken of om verdachte situaties op te lossen, maar om plannen van verdachte personen te verstoren en belangrijke informatie, zoals signalement, type auto, kenteken, door te geven aan de politie. Bij verdachte situaties zoals onraad, heterdaad etc. bel dan zelf altijd eerst 112 of 0900-8844.

Het is de bedoeling dat borden van de buurtpreventie komen als men Uddel binnenkomt. Hier kan ook een preventieve werking van uit gaan. Over het plaatsen van de borden is onze wijkagent nog in gesprek met de gemeente.

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX