Menu
Nieuwsoverzicht

Buurtpreventie Uddel bewijst haar nut

13 september 2016

1

UDDEL    –    Maandagavond, 12 september, is er ingebroken in een bestelbus van Boeve Tuintotaal aan de Heegderweg, rond 23.00 uur. Er is een zijdeur opengebroken en een tosti-ijzer meegenomen. Ook hadden de daders de schuifdeur opengebroken en iets open laten staan. Waarschijnlijk met de bedoeling om later terug te komen en dan om het gereedschap mee te nemen. Een lid van de buurtpreventie in Uddel zag de daders en waarschuwde de politie. Ook werden er een paar apps uitgestuurd naar de andere leden van de buurtpreventie. Die kwamen in grote getale in actie en konden de daders staande houden en vast houden tot de politie was gearriveerd.

De daders hadden het buitgemaakte tosti-ijzer onder een heg gegooid aan de Veenkamp / Noord Riezenweg. De daders moesten tegen een hek gaan zitten, niet wetende dat er stroom op het draad stond. Naast de schok dat ze gepakt waren kregen ze dus nog een tweede schok. De daders waren twee 32-jarige Poolse mannen, afkomstig van het park Noord Riezen.

De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie stimuleert het gebruik van dergelijke Whatsappgroepen in dorpen en wijken.

De buurtpreventie Uddel heeft haar nut weer eens bewezen, zij mochten dan ook de complimenten van de politie in ontvangst nemen.

foto: facebook Boeve Tuintotaal

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.