Menu
Nieuwsoverzicht

Buurtpreventie te gast bij Uddelse Manneninloop

9 april 2024

1170x gelezen
11

UDDEL – Maandag 8 april had de manneninloop haar maandelijkse bijeenkomst op de thuisbasis in de Wilhelminahof. Deze keer was het thema van de samenkomst: ‘Buurtpreventie’. Ter verhoging van de veiligheid en het veiligheidsgevoel in ons dorp is een aantal jaren geleden met steun van ‘Buurtpreventie Elspeet’ het initiatief ontstaan tot een werkgroep ‘Buurtpreventie Uddel’.

Namens deze werkgroep hebben Herman Van Dalfsen en Pieter Hop aan zo’n 55 senioren van Uddel verteld, welke doelen deze werkgroep zichzelf stelt. Door hen werd uitgelegd hoe deze werkgroep functioneert, wat voor soort resultaten mogen worden verwacht en hoe zij de financiële eindjes aan elkaar breien. Herman en Pieter vertelden een helder, boeiend en overtuigend verhaal. Zij konden laten zien dat de Buurtpreventie Uddel een belangrijke rol speelt om in samenwerking met de Uddelse bevolking en de politie misdrijven te voorkomen of snel op te lossen. Belangrijk is dat een verdachte situatie door de Uddelenaren snel aan hen wordt doorgegeven (nummer: 0577-700203).

Ook voor een goed functionerende buurtpreventie moeten kosten worden gemaakt. Omdat deze activiteiten in Uddel bijna volledig uit vrijwilligerswerk bestaan, zijn de financiële kosten beperkt. Als ieder adres in Uddel jaarlijks gemiddeld zo’n € 2.= bijdraagt (ervan uitgaande dat elk huishouden meedoet), kunnen onze enthousiaste dorpsgenoten hun goede werk zonder al te veel financiële kopzorgen doen.

Als manneninloop zien we terug op een heel boeiende en zinvolle bijeenkomst. Herman Van Dalfsen en Pieter Hop wisten met hun duidelijke en enthousiaste betoog de manneninloop te overtuigen van de noodzaak en het nut van een goed functionerende Buurtpreventie.

Dries de Bruin, Gijs van Roekel en Kees Roos

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX