Menu
Nieuwsoverzicht

Buurtactie Energiezuinig Wonen Uddel

12 mei 2020

APELDOORN – Eind april start het Regionaal Energieloket in samenwerking met de gemeente Apeldoorn de Buurtactie Energiezuinig Wonen. Woningeigenaren in Uddel ontvangen binnenkort een persoonlijke brief over deze gratis energieadvies actie. Het energieadvies helpt u om uw woning stap voor stap energiezuiniger te maken.

Energieadvies voor de hele buurt
In een energiezuinig huis woont u comfortabeler én houdt u aan het einde van de maand meer geld over. In Uddel komen een aantal woningtypen veel voor. Het doel is om voor elk woningtype één huis als voorbeeldwoning te kiezen, bijvoorbeeld een hoekwoning uit de jaren ‘70. Woningeigenaren kunnen hun woning hiervoor aanmelden. Voor de voorbeeldwoningen wordt een uitgebreid energieadvies opgesteld. Hierin staan de slimste stappen die woningeigenaren kunnen nemen om energie te besparen, op weg naar een aardgasvrije toekomst voor alle huizen.

Het energieadvies voor de voorbeeldwoningen wordt zo geschreven dat het ook nuttig is voor woningeigenaren met hetzelfde woningtype of uit dezelfde bouwperiode. Zij kunnen het energieadvies straks opvragen via de website van het Regionaal Energieloket. Zo kan heel Uddel profiteren van deze actie!

Voorbeeldwoning worden
Woningeigenaren in Uddel ontvangen half mei een brief met informatie over hoe zij hun woning kunnen aanmelden als voorbeeldwoning. Eind juni wordt een online informatiebijeenkomst georganiseerd. Hier presenteert het Regionaal Energieloket de adviezen per woningtype en kunnen bewoners vragen stellen. Meer informatie over deze actie vindt u op de website www.regionaalenergieloket.nl/apeldoorn.

Nog meer energie activiteiten in Apeldoorn
De gemeente Apeldoorn ontvangt in 2020 een rijkssubsidie van bijna 1,7 miljoen om woningeigenaren te helpen hun huis te verduurzamen. Voor dat bedrag organiseert de gemeente Apeldoorn samen met het Regionaal Energieloket, energiecoöperatie deA en het platform Energiek Apeldoorn nog meer energieke acties. Zoals een inkoopactie voor zonnepanelen en cadeaubonnen voor gratis kleine energiebesparende maatregelen in de tweede helft van dit jaar. Grijp die kans! Op www.energiekapeldoorn.nl/jouw-huis-toekomstklaar vindt u een overzicht van alle activiteiten.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX