Menu
Nieuwsoverzicht

Burgemeesters stemmen over bezuinigingen brandweer

14 januari 2020

REGIO – Op woensdagmorgen tussen 10 en 12 uur wordt er vergaderd door het algemeen bestuur van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG). De burgemeesters van de 22 gemeenten in de regio zullen hun stem uitbrengen over het plan dat ze hebben opgesteld.

In het plan staat onder andere dat op twaalf plekken de tweede tankautospuit zal verdwijnen. Verspreid over de regio heeft de VNOG 56 brandweerkazernes. Elke kazerne zal minstens één tankautospuit behouden. Er zal per kazerne worden bekeken of een tweede tankautospuit nodig is, op basis van de inzet van de afgelopen jaren.

In het voorstel Toekomstvisie van de VNOG is te zien dat men van plan is om ook in Uddel te minderen met het materieel. Zo staat de Vee Installatie Aanhanger (VIA), ofwel de veetakel, niet meer aangegeven in het voorstel.

Bron: VNOG

Naast het plan om te minderen met het aantal tankautospuiten in de regio, zullen sommige korpsen een ander voertuig terug krijgen. Zo is het bijvoorbeeld de bedoeling dat Elburg een speciaal heideblusvoertuig krijgt. Totaal bezit de VNOG nu 76 voertuigen, dat zijn er straks 71.

Als de burgemeesters woensdag akkoord gaan met de plannen, betekent dat nog niet dat gelijk alle tankautospuiten verdwijnen. De bedoeling is om het wagenpark de komende zes jaar geleidelijk te veranderen.

 

Via deze link kunt u de vergadering op woensdag 15 januari 2020 van 10.00-12.00u live volgen.

 

 

Foto: BrwDdw at nl.wikipedia

 

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX