Menu
Nieuwsoverzicht

Bronkhorst Buitenleven een modern bedrijf met de kwaliteit van vroeger

4 juli 2017

9

UDDEL   –   In 2004 is Henk Bronkhorst uit Uddel begonnen met de montage van tuinhuizen. In die tijd werden die tuinhuizen vaak gebruikt als berging. Maar de vraag naar tuinhuizen veranderde in de loop van de jaren. Mensen zochten meer luxe en op die wens van de mensen speelde Henk Bronkhorst in en dat inspireerde hem tot een concept voor buitenleven op hoog kwaliteitsniveau.

Begonnen in een schuur en in de daaropvolgende jaren zich steeds verder ontwikkeld en doorgegroeid tot een bedrijf dat in Nederland, België en Duitsland haar klanten heeft. Door de steeds toenemende vraag naar producten van Bronkhorst Buitenleven groeide het bedrijf uit haar jasje en werd het tijd voor een nieuw onderkomen.

Nu was men in Uddel al een aantal jaren, vanaf 2007, bezig met de ontwikkeling van een bedrijventerrein aan de Elspeterweg. Gert Hop heeft zich hiervoor altijd sterk gemaakt, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Mede ook door de crisis die in 2008 begon werd het plan voor een bedrijventerrein in Uddel op een laag pitje gezet. Tot in 2013/2014 de draad weer werd opgepakt en de plannen een serieuzer vorm aannamen. De interesse van bedrijven in Uddel om zich daar te vestigen was er en ook Bronkhorst Buitenleven nam 2750 m² om daar een nieuw bedrijfspand te bouwen.

“Er is een speciaal beeldkwaliteitsplan gemaakt voor het bedrijventerrein, wat betreft de maximale hoogte en welke materialen en kleuren je gebruikt daarmee creëer je bepaald beeld en zorg je voor eenheid’ zegt Gert Hop.

Aan de weg bij de Elspeterweg blijft er een groene buffer en de panden die daar komen te staan worden niet hoger dan zeven meter.

Bronkhorst Buitenleven is het eerste bedrijf dat het nieuwe bedrijfspand zo goed als klaar heeft. Men heeft zich er al gevestigd. De kantoren zijn in gebruik, de showroom moet nog worden ingericht. Waar men volop mee bezig is.

Bij Bronkhorst Buitenleven werkt men met natuurlijke materialen en dat zie je ook weer terug in de inrichting van het nieuwe pand. Een paar muren zijn bekleed met mos, natuurlijker kun je het niet krijgen. Het mos is geprepareerd en blijft zo ook de kleur behouden. Zoiets moet je zien, de werkelijkheid is mooier dan een foto in dit geval. De verdere inrichting, wat betreft tapijt en meubels hebben eveneens een natuurlijke uitstraling.

Bij Bronkhorst Buitenleven werken ze materialen uit de natuur, maar ze gaan ook op een respectvolle manier met de natuur om. Men is zuinig op de rijkdom die de natuur biedt en denkt daarbij ook aan de volgende generaties. Er wordt alleen met de beste houtsoorten gewerkt. Douglas de beste naaldhoutsoort en Eiken de beste loofhoutsoort.

Gert Hop, partner van Bronkhorst Buitenleven, verteld vol passie over hoe de energievoorziening in het bedrijf is geregeld. “We gebruiken geen gas, maar alles is elektrisch. We hebben een warmte en koelsysteem. Dat wil zeggen dat als het buiten zomerse temperaturen zijn dan kunnen het systeem op koeling zetten. Dat betekent dat dan alle ruimtes koel zijn, je kunt wel per ruimte de temperatuur regelen”, zegt Gert Hop.

“Als de nieuwe showroom is ingericht kunnen we de klant nog beter van dienst zijn en laten zien wat er allemaal mogelijk is. Het beste is om een klant mee te nemen naar een project, maar dat is niet altijd mogelijk” zegt Gert Hop. “We willen een exclusief product op de markt zetten. We proberen altijd om de wensen die een klant heeft om die ten uitvoer te brengen. We maken een schets in 3D om de klant een zo compleet mogelijke indruk te geven met daarin verwerkt alle wensen die men heeft”. Er wordt een compleet pakket aangeboden, als er een stukadoor bij moet komen of een elektricien dan zorgen wij daarvoor”.

Wil men een topproduct, een hoge mate van afwerking, compleet ontzorgd worden, bij Bronkhorst Buitenleven kunt u terecht. De klanten komen uit heel Nederland en ook België. In Duitsland werkt men ook, maar daar ligt nog een hele markt open voor de types buitenverblijven die ze bij Bronkhorst Buitenleven produceren.

Wil men straks als de showroom ook klaar is komen kijken, dan kan dat alleen op afspraak.

Bronkhorst Buitenleven een modern bedrijf met oog voor de natuur, en volgens de richtlijnen en kwaliteitsprincipes van vroeger. Daaruit blijkt ook hun liefde voor het ambacht.

https://www.bronkhorstbuitenleven.nl

 

foto’s: Bronkhorst Buitenleven

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX