Menu
Nieuwsoverzicht

Brandweeroefeningen

9 maart 2015

31

UDDEL   –    Veel inwoners van Uddel hadden de afgelopen week dezelfde vraag. Wat is er elke dag toch te doen bij de brandwerkazerne aan de Uttilochweg. Ook deze week zal het elke dag hetzelfde beeld te zien geven. Auto’s van de brandweer die af en aan rijden. Men is van Veligheidsregio Noord Oost Gelderland bezig met oefeningen voor de hoofd officieren en officieren. Drie keer per dag komt er een melding binnen dat er een heidebrand is.Men gebruikt hiervoor de brandweerkazerne in Uddel als uitvalsbasis. Het is de ene keer in de omgeving van ’t Hof, de andere keer geeft men als locatie Amersfoortseweg op en ook een keer aan de Aardhuisweg.

Op de plaats waar de z.g.n. heidebrand is heeft men een aantal rookmachines staan en die suggeren een grote brand. De deelnemende officieren moeten dan zorgen dat het geen chaos wordt met al die brandweerauto’s die komen om te blussen en zorgen dat alles, ondanks de hectiek van de grote natuurbrand, in goede banen geleid wordt.

De leiding van deze oefeningen in handen van Richard Kraai. Hij is werkzaam binnen de VNOG met als hoofdfuncties Vakspecialist Vakbekwaamheid / Officier van Dienst. 

Men heeft tijdens de oefening ook nog tijd tijd om te genieten van de prachtige omgeving. En zoals vanmorgen ziet men ook nog een roedel herten voorbij komen. Die waren niet op de vlucht voor de brand.

Het zijn zeer nuttige dagen voor de hoofdofficieren en officieren.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX