Menu
Nieuwsoverzicht

Brandweer Uddel zorgt voor het wild in het Kroondomein

7 juli 2018

29

UDDEL     –    De Uddelse brandweer is een onmisbare schakel in de Uddelse samenleving. Bij brand, bosbrand en  ongevallen staan ze paraat. Maar ook assisteren zij als first-responders bij reanimaties. Dat betekent dat zij in actie komen als anderen in de narigheid terecht komen.

Maar in deze tijd van droogte wordt er ook aan ze gevraagd om in actie te komen. In dit geval voor de dieren. De waterpoelen in het Kroondomein staan zo goed als droog. En hoe krijg je die weer gevuld met water. Dan biedt de brandweer uitkomst. Sinds kort beschikt het brandweerkorps Uddel over een waterwagen waar zo’n 16.000 liter water in vervoerd kan worden. En dan is er ook nog de tankwagen. Beide wagens werden zaterdagmiddag ingezet om een waterpoel in het Kroondomein te voorzien van water. Zo’n 50.000 liter water is er naar toe gebracht. Om de wagens weer te vullen maakt men gebruik van de pomp die bij de Jac.Fruytierschool in Uddel aanwezig is.

De vrijwillige brandweer Uddel is er voor mens en dier.

Brandweer Uddel, bedankt voor de mogelijkheid om mee te mogen voor het maken van foto’s.

 
 

Filmpje:  klik hier

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX