Menu
Nieuwsoverzicht

Brandweer Uddel als vierde geeindigd bij brandweerwedstrijden.

25 september 2016

2

UDDEL / HOENDERLOO     –    De jaarlijkse brandweerwedstrijden, uitgaande van de cluster EVA – Epe, Voorst, Apeldoorn, wordt ieder jaar door een ander korps georganiseerd. Dit jaar, 2016, viel het korps Hoenderloo de eer te beurt om deze brandweerwedstrijden te mogen organiseren. Er deden 12 korpsen mee op zaterdag 24 september.

Het scenario zag er als volg uit:

Er waren werkzaamheden bij de sporthal in Hoenderloo. Op het dak waren dakdekkers bezig en zij werden overvallen door noodweer. Harde windstoten zorgden ervoor dat de trap was weggewaaid en daardoor kon één van de dakdekkers niet meer van het dak afkomen. Verder was er een blikseminslag. waardoor de tweede dakdekker gewond was geraakt en gereanimeerd moest worden. Door die blikseminslag was er ook brand ontstaan. Een omgewaaide boom blokkeerde de toegangsweg naar de sporthal.

Het was aan de diverse korpsen de taak om de slachtoffers te redden en in veiligheid te brengen en de brand te blussen. Hierbij werd onder andere gebruik gemaakt van een ladderwagen. Om deze ladderwagen te kunnen gebruiken, moest eerst de boom die over de weg lag, worden verwijderd.

Alles moest binnen een bepaalde tijdslimiet, maximaal 25 minuten, tot een goed einde worden gebracht, wat niet alle korpsen lukte.

De brandweer Uddel eindigde bij deze wedstrijd op de verdienstelijke vierde plaats.

Foto’s brandweer Uddel: www.brandweeruddel.nl/Wedstrijden

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX