Menu
Nieuwsoverzicht

Bouw appartementen Wilhelminahof gestart

21 april 2020

386x gelezen

UDDEL – Aan de Uttilochweg te Uddel worden momenteel dertig zorgbestendige appartementen met een oppervlakte van 46 tot 93m2 gerealiseerd. Dit project werd geïnitieerd door de Uddelse ondernemer Gert Hop uit Uddel aangezien een familielid, die haar hele leven in Uddel had gewoond, noodgedwongen uit moest wijken naar een plaats buiten Uddel, omdat hier geen mogelijkheden waren. Een mooi initiatief wat nu de mogelijkheid biedt aan zoveel anderen die anders ook Uddel zouden moeten verlaten. Bethsan Vastgoed B.V. heeft dit project in 2018 van Gert Hop overgenomen en ziet er naar uit dit mooie initiatief te verwezenlijken.

De Wilhelminahof is speciaal ontwikkeld voor bewoners met een mogelijke zorgvraag. De leeftijd van de bewoners speelt hierbij geen rol. Ook als men nu of in de toekomst intensievere zorg nodig heeft, zijn de appartementen, die vrijwel allemaal rolstoel toegankelijk zijn, daarvoor geschikt. De appartementen bestaan uit een woonkamer en een slaapkamer. Daarnaast zijn er vijf appartementen, met naast een woonkamer, twee slaapkamers. De Wilhelminahof heeft overal aan gedacht. Er is een logeerkamer beschikbaar die gebruik mag worden door bewoners voor eventuele logees of externe zorgverlener.

Op de begane grond bevinden zich twee zalen en een tuinkamer. Deze ruimten zijn beschikbaar voor uiteenlopende activiteiten. Stichting Ontmoetingscentrum Koningin Wilhelmina Hof zal hier op werkdagen activiteiten voor ouderen aanbieden, gericht op dagbesteding en ontmoeting. Voor de bewoners van de Wilhelminahof brengt de samenwerking met de SKWH unieke faciliteiten dichtbij. Het appartementencomplex is zelfs vernoemd naar deze stichting, die onder Uddelernaren al bekend is als ‘Wilhelminahof’.

De tuinkamer, grenzend aan één van de zalen, is gebouwd als een serre. Dankzij de royale ramen hebben bewoners hier prachtig uitzicht. Een ideale ruimte om medebewoners te ontmoeten, een middagdutje te doen of een verjaardag te houden. Rond de Wilhelminahof bevindt zich een tuin. De inrichting hiervan past uiteraard bij de landelijke omgeving. Men kan hier buiten zitten en van de zon genieten. Als er voldoende belangstelling is vanuit de bewoners, kan er aan een deel van de tuin gezamenlijk een eigen invulling worden geven. Denk bijvoorbeeld aan een moestuin die samen onderhouden wordt.

‘Met veel plezier hebben wij de Wilhelminahof ontwikkeld. Met plezier, omdat dit bij uitstek een project is dat past binnen onze filosofie. We investeren namelijk graag in vastgoed voor mensen met een zorgvraag. Vastgoed waarmee we een bijdrage leveren aan het welzijn van mensen. Dat sluit aan bij onze persoonlijke visie op Bijbels rentmeesterschap. We vinden het waardevol om woon en/of zorgruimte te creëren waar mensen zich thuis voelen. Daarin laten we ons wellicht meer kennen als mens, dan als investeerder. Soms offeren we een stukje rendement op ten gunste van de woonkwaliteit en het thuisgevoel. Zo hebben we in de Wilhelminahof geïnvesteerd in een extra hoogwaardige interieur afwerking en in een royale tuinkamer. We dragen daarmee bij aan duurzaam woonplezier.’ aldus Cornelis Bosch, Bethsan Vastgoed.
Meer informatie over de Wilhelminahof is te vinden op www.wilhelminahofuddel.nl

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX