Menu
Nieuwsoverzicht

Bloedwolfmaan

21 januari 2019

UDDEL   –   In de vroege morgen van maandag 21 januari zijn velen er voor uit bed gekomen. Om te kijken naar de bloedmaan, of ook wel genoemd bloedwolfmaan. Een wolfmaan is niet iets zichtbaars, maar meer een begrip. De volle maan in januari staat al duizenden jaren bekend als de wolfmaan. Inheemse Amerikaanse stammen hielden de veranderende seizoenen bij aan de hand van de maanmaanden in plaats van de zonnekalender. De maan in januari is vernoemd naar het gehuil van wolven die in de koude winternachten op zoek zijn naar eten. Nu de wolf weer in Nederland is gesignaleerd, ook in de omgeving van Uddel, kunnen we dat gehuil ook verwachten in de toekomst.

Je moest er wat voor over hebben de afgelopen nacht om in de vrieskou foto´s te maken. Geurt van de Kamp uit Uddel heeft die moeite wel genomen en er een prachtige foto van gemaakt, en die naar uddel.info gestuurd, om zo anderen er ook van te laten genieten. Een foto met de bloedmaan en daarom heen de heldere sterrenhemel.

Geurt bedankt voor de foto.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX