Menu
Nieuwsoverzicht

Bladkorven in Uddel

18 oktober 2018

2

APELDOORN / UDDEL   –  De gemeente Apeldoorn verwijdert in het najaar het gevallen blad. Bladeren op de grond kunnen in combinatie met regen gladheid veroorzaken.

Planning bladcampagne

Vanaf half november gaat de gemeente ook weer op pad om de overlast van bladeren te beperken. Dit doen ze elke week op andere plekken binnen de gemeente.

Vanwege de weersomstandigheden is een planning lastig te geven. Als er bijvoorbeeld neerslag valt of het blad nat is, als het vriest of als het te hard waait kan het blad niet opgehaald worden. Daarnaast laten niet alle boomsoorten op hetzelfde moment hun blad vallen. Daarom wordt het veegschema regelmatig bijgesteld.

Wat doet u met uw bladafval?

U kunt helpen door de stoep en oprit te vegen. Het is beter om het blad in tuin en groenstroken te laten liggen. Doordat het blad verteert, hoeft u in het voorjaar minder meststoffen te strooien. Dat is goed voor het milieu en uw portemonnee. Ook overwinteren er insecten en kleine dieren in het bladerdek en beschermt het uw planten tegen bevriezing. Om die reden verwijdert de gemeente ook minder blad uit perken en groenstroken.

U kunt uw bladafval ook nog steeds kwijt in uw groene container. Deze wordt gratis geleegd.

Bladkorven

Uw bladafval kunt u vanaf oktober ook weer weg brengen naar de bladkorven. De gemeente plaatst deze op de verschillende locaties in heel Apeldoorn en de dorpen. Het is helaas niet mogelijk om bladkorven aan te vragen.

In Uddel staan er twee bladkorven. Eén aan de Uddelsekampweg en één aan de Schotkamp.

 

bron: apeldoorn.nl

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX