Menu
Nieuwsoverzicht

Bijzonder transport De Bruin tankbouw naar Duitsland

6 juli 2018

7

UDDEL    –   De Bruin Tankbouw uit Uddel is een betrouwbare naam in de wereld van opslag- en procestanks. Al meer dan tien jaar worden er vele soorten rvs tanks geproduceerd. Alle producten, van opslag- en procestanks tot warmtewisselaars en roerwerken zijn van hoogwaardige kwaliteit.

Omdat er gebruik wordt gemaakt van groene energie uit eigen zonnecollectoren en door lage productiekosten met snelle, duurzame processen, is een scherpe prijs gegarandeerd. Op deze manier geeft het bedrijf ook uiting aan het streven naar een duurzame onderneming, waar maatschappelijk verantwoord ondernemen de rode draad vormt.

De dagelijkse leiding bij De Bruin Tankbouw is in handen van Dries de Bruin en zijn zoons Peter en Arjan de Bruin. Zij werkten al jaren samen in de kalverhouderij van de familie en eigenlijk leidden hun eigen ervaringen in die branche tot de oprichting van De Bruin Tankbouw. Er bleek namelijk een gebrek te zijn aan opslagtanks voor vloeibare wei, een bestanddeel van kalvervoeding.

De beste oplossing was om deze tanks zelf te gaan produceren en zo werd in 2005 De Bruin Tankbouw opgericht. De eerste jaren werden er voornamelijk tanks voor de agrarische sector gebouwd, maar door verdere professionalisering konden er later ook andere soorten opslag- en procestanks worden gemaakt.

Tegenwoordig worden er naast de RVS opslagtanks voor feed ook allerlei soorten opslagtanks voor food en chemicals geproduceerd. Bovendien bouwt De Bruin Tankbouw RVS koel- en verwarmingstanks, kristallisatietanks, skim tanks en biogastanks. (bron: www.debruintankbouw.nl)

Donderdagavond kon men getuige zijn van het vervoer van een tank die gemaakt is bij De Bruin tankbouw. Bij de Viersprong werd de aandacht even verlegd van het beachvolleybal naar het bijzondere transport dat passeerde. Om de Garderenseweg op te draaien met zo’n groot gevaarte vereist de nodige stuurmanskunst. Het was millimeterwerk, maar door een aantal borden wat te draaien lukte het om de bocht te maken vanaf de Harderwijkerweg.

Bij De Bruin tankbouw had men vergunning om vanaf 20.00 uur tot de volgende morgen 06.00 uur in Duitsland. Tanken met dergelijke afmetingen mogen alleen ’s nachts vervoert worden.

Vanochtend, 6 juli 2018, is om 05.00 uur de tank geplaatst bij een fabriek in Hamm/Duitsland.

Dat Uddel een ondernemend dorp is, ook internationaal, laat men bij De Bruin tankbouw zien.

www.debruintankbouw.nl

filmpje van donderdagavond 5 juli 2018: klik hier

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.