Menu
Nieuwsoverzicht

Bijzonder monument 50-jarig jubileum Rehobothschool

11 juli 2020

2

UDDEL – In het kader van het 50-jarig jubileum van de Rehobothschool Uddel is er door de school een monument ontworpen. Het is een waterput geworden.

“De waterput verwijst naar de Bijbelse geschiedenis die te vinden is in Genesis 26. De waterput in deze geschiedenis draagt de naam Rehoboth. Dit woord betekent: ‘Nu heeft ons de Heere ruimte gemaakt’,” zo vertelt Henk-Jan Dekker, directeur van de Rehobothschool. “De waterput die wij als monument hebben laten metselen is rond en dient tegelijk als zitbankje voor de kinderen.”

De zitting is gevuld met knikkers die de kinderen zelf hebben meegenomen. In de zitting staat met een andere kleur knikkers het woord Rehoboth. Dit woord is door het personeel gelegd. Zo heeft eenieder zijn ‘knikker’ bijgedragen aan het monument.

Het monument is zaterdag geplaatst op de Rehobothschool. Op de foto’s is het monument te zien waar de knikkers nog niet met cement zijn ingewassen.

Naast het bijzondere monument is er ook een jubileumboek van de Rehobothschool in de maak. Deze kan in de voorverkoop besteld worden tegen gereduceerd tarief via https://jubileumboek-rhbu.nl/

 

Foto’s: Rehobothschool Uddel

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX