Menu
Nieuwsoverzicht

Bijzonder jubileum: Geurt Hop 50 jaar werkzaam bij installatiebedrijf Van den Brink

19 oktober 2020

701x gelezen
2

UDDEL – Een bijzonder moment vorige week voor Geurt Hop uit Uddel. Hij werkt maar liefst 50 jaar bij dezelfde werkgever: installatiebedrijf Van de Brink.

Als 15-jarige jongen kwam Geurt Hop in het bedrijf. “Op 12 oktober 1970 ben ik op de loonlijst gekomen.” Ervaring met installatietechniek had Geurt op dat moment niet. “Ik heb mijn opleiding helemaal binnen het bedrijf gekregen. Door het werk heb ik ook de materiaalkennis opgedaan. Het is een ontzettend breed vak, dat wordt ook niet allemaal op school geleerd.”

In de jaren dat Geurt heeft gewerkt in de installatietechniek is er ontzettend veel veranderd. “In 1970 kreeg Uddel net de eerste gas-aansluitingen. Ik weet nog dat we in het najaar bezig waren met het aanleggen van gasleidingen. Tegenwoordig worden de huizen verwarmd door een warmtepomp. Die techniekontwikkeling gaat zo hard, dat het bijna niet bij te houden is.”

Eind dit jaar neemt Geurt afscheid van het bedrijf. Maar hij gaat zeker niet achter de geraniums zitten. “Die hebben we thuis ook helemaal niet,” grapt hij. “Ik ga dingen doen die ik leuk vind en misschien spring ik af en toe nog eens bij in het bedrijf wanneer dat nodig is.”

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX