Menu
Nieuwsoverzicht

Bijenmarkt

26 juni 2024

2287x gelezen
3

UDDEL – Op zaterdag 6 juli a.s. houdt onze vereniging weer haar jaarlijkse bijen- en honingmarkt. Dit jaar voor de 41e keer.

De bijenmarkt begint om 9:00 uur met de keuring van door imkers aangeleverde bijenvolken; het is ook mogelijk bijenvolken te kopen (aanleveren van de te keuren en of te verkopen volken is mogelijk op vrijdagavond en op zaterdagochtend tussen 06:00 en 09:00 uur). De prijsuitreiking van de gekeurde volken zal omstreeks elf uur plaats vinden.

Op de bijenmarkt worden de bezoekers geïnformeerd over de leefwijze van een bijenvolk met behulp van een demonstratiekast en over het belang van bijen voor de natuurlijke omgeving, met name voor de noodzakelijke bestuiving van gewassen, waarmee ook een groot economisch belang gediend wordt. Deze voorlichting is van groot belang aangezien omdat de bijenstand onder druk staat, jaarlijkse bijensterfte etc.

Op de Bijenmarkt worden uiteraard ook bijenproducten (waaronder diverse soorten honing) aangeboden en er wordt informatie gegeven over cursussen bijenhouden, die jaarlijks door De Vierkant Korf georganiseerd worden.

De markt bestaat uit circa 60 marktkramen, die verhuurd worden aan regionale ondernemers, die hun waar op de Bijenmarkt aan de man brengen. De kraamhouders worden geselecteerd op natuurvriendelijke en duurzame producten. Een deel van de marktkramen wordt ter beschikking gesteld aan beoefenaars van “oude beroepen”, hetgeen bijdraagt aan het levend houden van kennis van het traditionele handwerk.

Daarnaast wordt vooral voor de jeugdige bezoekers een aantal attracties op de markt geplaatst; een stormbaan . Ook de inwendige mens komt aan zijn trekken bij de viskraam, de versnaperingen welke op de markt en in het dorpshuis te koop zijn.

Het evenement vindt plaats bij het Dorpshuis Het Blanke Schot aan de Garderenseweg 33 in Uddel.

De toegang tot het evenement, dat duurt van ’s morgens acht uur tot ’s middags 3 uur, is geheel gratis.

Voor parkeren is er ruimschoots gratis gelegenheid in de directe nabijheid van de markt.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX