Menu
Nieuwsoverzicht

Bijenmarkt Uddel met nieuw elan

14 juli 2018

52

UDDEL    –    Wie zaterdag, 14 juli 2018, over de bijenmarkt in Uddel liep viel het meteen op. Veel meer kramen dan de voorgaande jaren. Er hing een ‘vernieuwende’ sfeer over de markt. De bezoekers liepen met plezier over de markt en de marktkooplui zagen het met genoegen aan, want er was veel belangstelling voor de handel op de kramen en ze deden goede zaken. De ‘nieuwe’ marktcommissie, er zitten een paar nieuwe leden, vrouwen, in de marktcommissie, heeft voor het nieuwe elan van de markt gezorgd. “Het is goed dat zij in de markcommissie zijn gekomen, zegt Gerrit Oudendorp, zij hebben nieuwe ideeën, andere connecties en dat komt de markt alleen maar ten goede. Anders roest je vast”.

Rond elf uur was de officiële opening van de bijenmarkt. Henk Kok, voorzitter van de marktcommissie, zei in zijn welkomstwoord: “Zonder bijen geen bijenmarkt”. Een steekhoudend argument voor een bijenmarkt. De opening van de bijenmarkt werd gedaan door de voorzitter van Imkers Nederland, de heer Peter Arts. “Imkers proberen hun hobby op een professionele manier te doen. Het is belangrijk dat de imkerij blijft bestaan. Jammer dat het altijd gaat over ‘het gaat slecht met de bijen’. Het gaat niet zo slecht met de bijen als men wil doen geloven. En daarom is de bijenmarkt een mooie gelegenheid om de hobby te laten zien”, zei Peter Arts.

Hierna mocht Peter Arts de prijzen uitreiken aan de bijenhouders die hun bijenvolken naar de markt gebracht om te keuren.

Voor de korven ging de 1e prijs met wisselbeker naar B Hop; 2e prijs naar C. v. Holland; 3e prijs naar D. Ludwig.

Bij de kasten ging de 1e prijs met wisselbeker naar H. Kok; 2e prijs naar C. v. Holland; 3e prijs naar B. Hop.

Er is een één kast gekeurd voor tv-opnames. “Mooi kastje, maar aan de kleine kant”, zei de keurmeester.

Er zijn opnames gemaakt van de bijenmarkt voor het tv-programma BinnensteBuiten van de KRO/NCRV. Volgens de opname ploeg worden de beelden in het nieuwe seizoen, in oktober, uitgezonden.

Bij de Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf uit Uddel heeft een wisseling van de wacht plaatsgevonden. Henk Kok was tot voor kort voorzitter. De nieuwe voorzitter is Wim Gielen en er is ook een nieuwe penningmeester in de persoon van Herman Filippo.

Bijen, onmisbaar in onze samenleving.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX