Menu
Nieuwsoverzicht

Bijenmarkt op 10 juli gaat door

1 juli 2021

171x gelezen

UDDEL – Jaarlijks wordt de Bijenmarkt in Uddel georganiseerd op de tweede zaterdag in juli, in 2021 voor de 38ste keer. In 2020 heeft de Bijenmarkt geen doorgang kunnen vinden, de Bijenmarkt in 2021 wordt georganiseerd op een Corona-veilige wijze. Voor de Bijenmarkt worden de marktkramen geplaatst op het evenemententerrein bij het dorpshuis Het Blanke Schot aan de Garderenseweg 33.

De bijenmarkt begint om 8:00 uur met de keuring van door imkers aangeleverde bijenvolken; het is ook mogelijk bijenvolken te kopen (aanleveren van de te keuren of te verkopen volken is mogelijk op vrijdagavond en op zaterdagochtend tussen 06:00 en 08:00 uur).

Op de bijenmarkt worden de bezoekers geïnformeerd over de leefwijze van een bijenvolk met behulp van demonstratiekasten en over het belang van bijen voor de natuurlijke omgeving, met name voor de noodzakelijke bestuiving van gewassen, waarmee ook een groot economisch belang gediend wordt. Deze voorlichting is van groot belang omdat de bijenstand onder druk staat door het gebruik van bepaalde bestrijdingsmiddelen in de landbouw.

Op de Bijenmarkt worden uiteraard ook bijenproducten (waaronder diverse soorten honing) aangeboden en er wordt informatie gegeven over cursussen bijenhouden, die jaarlijks door De Vierkant Korf georganiseerd worden.

De markt bestaat uit circa 60 marktkramen, die verhuurd worden aan regionale ondernemers, die hun waar op de Bijenmarkt aan de man brengen. De kraamhouders worden geselecteerd op natuurvriendelijke en duurzame producten. Een deel van de marktkramen wordt ter beschikking gesteld aan beoefenaars van “oude beroepen”, hetgeen bijdraagt aan het levend houden van kennis van het traditionele handwerk.
Daarnaast wordt vooral voor de jeugdige bezoekers een aantal attracties op de markt geplaatst een stormbaan . Ook de inwendige mens komt aan zijn trekken bij de viskraam, waar de versnaperingen te koop zijn.

De officiële opening vindt rond elf uur plaats, waarbij tevens de prijzen worden uitgereikt voor de gehouden keuringen eerder op de morgen.

Voor parkeren is er ruimschoots gratis gelegenheid in de directe nabijheid van de markt

Bekijk meer informatie op de flyer en volg ons ook op Facebook!

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX