Menu
Nieuwsoverzicht

Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf doet mee met Rabo Club Support

20 september 2023

408x gelezen

UDDEL – Bijenhoudersvereniging De Vierkante Korf doet ook mee met Rabo Club Support. Hieronder in het kort wat de vereniging doet. Stemmen kan, als je lid bent van Rabobank Apeldoorn. Dit kan nog tot 26 september 2023.

Wij zijn een vereniging van bijenhouders in Uddel en omgeving met bijna honderd leden. Onze leden houden vooral bijen, omdat we natuurliefhebbers zijn. We genieten natuurlijk ook van de honing van onze bijen, maar belangrijker vinden wij de aandacht voor verbetering van de biodiversiteit, die ten goede komt aan alle insecten. We realiseren ons elke dag dat honingbijen, wilde bijen en andere insecten van levensbelang zijn voor de bestuiving van onze fruitbomen en andere gewassen.

Ons doel

Om het belang van honingbijen en wilde bijen (solitaire bijen) aan het grote publiek duidelijk te maken, willen we een expositieruimte inrichten voor bijeneducatie. Daar wordt aandacht besteed aan het leven van de honingbij, maar ook aan een van de belangrijkste eigenschappen van de bijen en andere insecten, namelijk de bestuiving van gewassen. Het belang van bestuivende insecten kan niet genoeg benadrukt worden en verbetering van de biodiversiteit is voorwaarde om de insecten te behouden.

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX