Menu
Nieuwsoverzicht

Bierbrouwerij De Uddelaer ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet

4 juli 2018

636x gelezen
9

UDDEL / STAVERDEN   –   Bierbrouwerij De Uddelaer was gevestigd in Uddel aan de Oude Dijk. Maar zij is verhuist naar Staverden waar in het Koetshuis van Kasteel Staverden een nieuwe Italiaanse brouwinstallatie in gebruik genomen is door Bierbrouwerij De Uddelaer.. Vanaf nu kan er maar liefst 2000 liter bier per productiegang worden gebrouwen.

Eigenaar Jacques Brinkman: ,,Na maanden voorbereiding kunnen we eindelijk laten zien hoe de toekomst van brouwerij en brewpub De Uddelaer eruit ziet’’.

De nieuwe apparatuur bestaat naast de brouwketels uit zes vergistingsvaten, een hopkanon en een schrootmolen.

Het Koetshuis is met deze nieuwe installatie ingericht als “Brewpub”.

Als bezoeker ben je hier getuige van de activiteiten van de brouwers en geniet je tegelijkertijd van de resultaten. Naast de zes vaste Uddelaer speciaal bieren, Pilsner, Witbier, Blond,Tripel, India Pale Ale, IPA 4.0, staan er regelmatig “eenmalig gebrouwen” bieren op de kaart.

De Uddelaer is dagelijks geopend vanaf 11.00uur ’s morgens tot 18.00uur ’s avonds. Voor een rondleiding, een toelichting door de brouwmeester of om gewoon te genieten van een speciaal bier.

tekst en foto’s: Bierbrouwerij De Uddelaer

www.uddelaer.nl

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX