Menu
Nieuwsoverzicht

Bewoners Harderwijkerweg zijn hardrijders beu

10 september 2018

2

UPDATE

UDDEL    –   De bewoners aan de Harderwijkerweg in Uddel zijn het beu. Die snelheidsmaniakken die met veel te hoge snelheid over de Harderwijkerweg rijden. Men houdt blijkbaar geen rekening met andere weggebruikers, of met iemand die onverwachts kan oversteken . Verantwoord rijgedrag is blijkbaar ver te zoeken. Het gebeurt vaak op de vrijdag- en zaterdagavond. 

Afgelopen weekend was het blijkbaar weer raak. ‘Welke mafketel moet er nu zo achterlijk hard vanaf de 4sprong over de Harderwijkerweg heen jagen’?, lezen we op facebook. Wat reacties van andere bewoners van de Harderwijkerweg oproept, die zich daar ook al langere tijd aan ergeren. Suggesties als een camera plaatsen of kraaienpoten worden er genoemd.

Er is al een aantal malen hierover contact geweest met de politie, maar er is tot nu toe geen actie of reactie op gekomen. Een aantal bewoners wil het probleem weer onder de aandacht te brengen en zij willen graag dat er actie wordt ondernomen om dit onverantwoorde rijgedrag te stoppen.

Vaak worden er pas maatregelen genomen als het te laat is, laat dat hier voorkomen kunnen worden.

Ellis Konstapel heeft contact met de gemeente gehad en schrijft het volgende:
Vandaag, 21 september, heb ik de gemeente Apeldoorn gesproken over het te hard rijden in de straat.
Er wordt enkel werk van gemaakt als deze klacht telefonisch door meerdere inwoners van Uddel wordt gemeld op 14055.
 
Vind u ook dat er te hard gereden wordt… bel dan naar 14055.

 

Onderstaande is afkomstig van Nederland veilig .nl:

In de bebouwde kom weet je nooit wat je tegenkomt

We doen het allemaal weleens: net iets harder rijden dan toegestaan. Soms bewust, in een poging verloren minuten in te halen. En soms onbewust, omdat onze gedachten afdwalen en we even niet opletten. Wat de reden ook is, (iets) te hard rijden is altijd heel gevaarlijk. Zeker in de bebouwde kom waar je regelmatig in onverwachte verkeerssituaties terechtkomt. En waar je vaak te maken hebt met kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals kinderen, ouderen en fietsers. Niet beschermd door airbags en gordels, zijn zij degenen die het grootste gevaar lopen ernstig gewond te raken. Of nog erger…

 

Wees je bewust van je snelheid

Je snelheid bepaalt de lengte van je remweg. Een fitte bestuurder heeft bij normale weersomstandigheden minstens één seconde nodig voordat hij het rempedaal indrukt. Die reactieseconde is cruciaal. Want hoe hoger je snelheid, des te meer meters je in die tijd aflegt. De techniek van auto’s is de laatste jaren verbeterd, maar die reactieseconde blijft gelijk. Je rijdt dus heel wat meters op volle snelheid door, voordat je überhaupt op de rem trapt. En dan volgt nog de afstand die je nodig hebt om de auto tot stilstand te brengen.

 

Opmerkelijke feiten

*  Bij ongeveer één op de drie dodelijke verkeersongelukken speelt te hoge
    snelheid een doorslaggevende rol.
*  Als iedereen zich aan de snelheidslimiet houdt, hebben we in Nederland
    25 tot 30% minder letselslachtoffers.
*  Snelheidsovertredingen tot 10 à 15 km boven de limieten van 30 en 50 km per
    uur kosten binnen de bebouwde kom jaarlijks circa tien voetgangers en fietsers
    het leven. Zo’n 200 mensen worden zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen.
Bij regenachtig weer is de remweg nóg een stuk langer. Hou daar dus rekening
    mee.
*  Een botsing met 50 km per uur staat gelijk aan een val van drie verdiepingen van
    een flatgebouw (10 meter).

 

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX