Menu
Nieuwsoverzicht

Bewoners aan de slag met Uddelermeerpad

23 november 2016

4

UDDEL    –    Op zaterdagochtend 21 januari 2017 vindt in Uddel de feestelijke opening plaats van een nieuw Klompenpad, het Uddelermeerpad. In december en januari gaat de werkgroep nog flink aan de slag met de inrichting van het pad. Uddelermeerpad wordt een rondwandeling van zestien kilometer door het mooie buitengebied van Uddel. Door prachtige bossen en heidevelden van Kroondomein Het Loo, langs het feeërieke Uddelermeer en een grote middeleeuwse schans. In samenwerking met Vereniging Uddels Belang, de gemeente Apeldoorn, vrijwilligers en grondeigenaren én onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) wordt deze route ontwikkeld.

Evert-Jan van Egteren, voorzitter van Vereniging Uddels belang is enthousiast over het nieuwe Klompenpad: “Uddels Belang is zeer verheugd dat één van de drie grote ambities van het huidige bestuur gerealiseerd wordt. Een ambitie die te tijdrovend was om door het bestuur zelf volledig uitgewerkt te worden. Uddels Belang is daarom zeer tevreden dat het is opgepakt door een enthousiaste werkgroep waarin Uddel en Meerveld breed vertegenwoordigd is. De werkgroep en SLG verdienen alle lof hiervoor! Een mooi voorbeeld van hoe, door samenwerking, een klein dorp grote daden kan verrichten. De route laat al het unieke en mooie van Meerveld en Uddel zien!”

Wandelaars van het Uddelermeerpad zijn straks te gast op akkers, weilanden en natuurterreinen. Het Klompenpad gaat langs het Uddelermeer, waarschijnlijk ontstaan als een pingoruïne of ijskernheuvel. De route voert ook door Kroondomein Het Loo. Hier hebben wandelaars kans om edelherten, reeën of wilde zwijnen in een natuurlijke omgeving te zien. Na de opening van het pad gaat een groep vrijwilligers regelmatig de route controleren. Deze vrijwilligers sluiten zich aan bij SLG en worden ondersteund met materialen zoals routebordjes en gereedschap.  

De werkgroep Uddelermeerpad nodigt iedereen uit voor de opening op zaterdag 21 januari 2017.

Kijk voor meer informatie op www.klompenpaden.nl of de Facebookpagina van de Klompenpaden.

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX