Menu
Nieuwsoverzicht

Belangrijke mededeling van huisarts van der Brugge

1 april 2020

401x gelezen

UDDEL – Een belangrijke mededeling van huisarts van der Brugge, hieronder te vinden:

Allereerst willen wij, huisarts, waarnemend huisartsen, assistenten en praktijkondersteuners u allemaal veel sterkte toewensen in deze Coronacrisis.
Wij hopen van harte dat de impact van dit virus in Uddel beperkt zal blijven.
De overheid heeft ons veel beperkingen opgelegd waar wij hinder van ondervinden, maar die wel een positief resultaat hebben op de verspreiding van het virus en dus ook een positief effect hebben op het aantal zieken en het aantal sterfgevallen.
Wij hebben de indruk dat iedereen in Uddel goed gehoor geeft aan de richtlijnen van de overheid. Toch blijkt de interpretatie van de regels nog weleens lastig
Daarom willen via dit bericht als huisartsenpraktijk graag ook nadrukkelijk aandacht vestigen op een aantal belangrijke adviezen:

1 Houdt minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. En was uw handen regelmatig
2 Als u klachten heeft, te weten koorts, hoesten, neusverkoudheid, keelpijn of malaise: blijf thuis en ga niet de deur uit. Dus ook niet werken of boodschappen doen bij milde klachten: BLIJF THUIS!! Uitzondering hierop zijn mensen met een vitaal beroep, overleg zo nodig met uw werkgever.
Sterker nog, in het geval van koorts of benauwdheid moeten ook al uw huisgenoten thuisblijven.
3 Als u uw huisarts nodig heeft belt u alstublieft eerst op. Kom niet naar de praktijk zonder gebeld te hebben. Doosjes voor medicijnen kunt u in de ton voor de deur deponeren. Vragen kunt u uitsluitend telefonisch stellen. De praktijk is alleen geopend voor mensen met een afspraak.

De regering heeft 31 maart aangekondigd dat er meer testcapaciteit beschikbaar gaat komen voor mensen werkzaam in de zorg, vanaf maandag 6 april. De mogelijkheid tot deze testen verloopt via de GGD, uw huisarts kan dit niet aanvragen.
Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar thuisarts.nl. Voor algemene vragen kunt u ook contact opnemen met algemene informatie nummer van het RIVM en de GGD:
RIVM: 0800-1351
GGD: 088-4433000

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX