Menu
Nieuwsoverzicht

Belangrijke informatie van de Buurtpreventie Uddel

1 december 2016

1
UDDEL – Sinds april 2014 is er buurtpreventie in Uddel. Aanleiding was het verhoogde aantal inbraken. Inmiddels maakt een groep van circa 80 personen deel uit van de zo genoemde ‘Buurt-app’, Dit zorgt voor veel extra ogen op straat om de sociale controle en veiligheid van iedereen te verhogen. Inmiddels heeft dit geresulteerd in een ‘goede’ acties, waardoor Uddelse burgers en de politie erg zijn geholpen.
 
Tijdens de laatst gehouden vergadering van de buurtpreventie werd duidelijk dat er onder de bewoners van Uddel veel onduidelijkheid heerst over hoe te handelen bij een verdachte situatie.
 
Allereerst is het belangrijk dat er bij het signaleren van een verdachte situatie, altijd contact opgenomen dient te worden met de politie! Dit kan bij een ‘minder’ verdachte situatie via het algemene nummer 0900-8844 en bij een ‘zeer’ verdachte situatie via het alarmnummer 112
 
– Na het melden van de situatie bij de politie, kan de buurtpreventie ingeschakeld worden. Deze is er niet om verdachte personen op te pakken of om verdachte situaties op te lossen, maar om plannen van verdachte personen te verstoren en belangrijke informatie, zoals signalement, type auto, kenteken, door te geven aan de politie
 
In alle straten van Uddel zijn 2 of meer personen aangesloten bij de buurtpreventie. Het advies van de buurtpreventie en de politie is om te infomeren bij u in de straat wie er zijn aangesloten bij de buurtapp. Deze personen kunnen dan snel op de hoogte gebracht worden door een belletje of een berichtje, nadat de politie is gealameerd.
 
Samen met de gemeente Apeldoorn en de politie wordt binnenkort een flyer ontworpen en verspreid in Uddel. Hierop zal alle benodigde informatie te vinden zijn, om zo snel mogelijk te kunnen handelen indien nodig.
 
 
 
Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX