Menu
Nieuwsoverzicht

Begraafplaats Uddel ligt er weer netjes bij

27 maart 2018

5

UDDEL     –     Onderstaande bericht is afkomstig van Uddels Belang.

Er is de laatste tijd terecht veel gezegd en geschreven over de begraafplaats. Hierover hebben wij, Uddels Belang,  een pittig gesprek gehad met de gemeente. E.e.a. zal de voorzitter het tijdens de ledenvergadering, donderdag 29 maart, nog kort toelichten.

Nu ligt het er prima bij, afspraak is om het zo te houden.

Hieronder een schrijven dat Uddels Belang heeft ontvangen van de gemeente Apeldoorn – Eenheid Beheer en Onderhoud:

Kwaliteitsverbetering begraafplaats Uddel

De begraafplaats in Uddel is een plek met betekenis en belangrijk voor vele inwoners uit Uddel en omgeving. De afgelopen jaren is de kwaliteit van de begraafplaats op sommige punten achteruit gegaan. Daarom was het tijd voor een opknapbeurt en heeft de gemeente in samenspraak met de dorpsraad een aantal maatregelen genomen om de kwaliteit van de begraafplaats te verbeteren.

Na de zomer zijn de paden onkruidvrij gemaakt en zijn de grindpaden aangevuld met grind. Op deze manier willen we de onkruidgroei tegengaan. We mogen helaas gemeentebreed geen glysofaat meer gebruiken om het onkruid tegen te gaan. We doen ons uiterste best om met de beschikbare middelen het gras in de grindbermen tegen te gaan. Het branden van onkruid zullen we vanaf 2018 frequenter gaan doen.

Vanaf heden wordt ook het bosperceel met opslag van takken en afval regelmatig leeggehaald. Ook zijn het toegangshekwerk en toiletgebouw onlangs geschilderd.

Naast deze onderhoudswerkzaamheden gaan we de kwaliteit beter bewaken. Zo wordt er maandelijks geschouwd om de staat van de begraafplaats te bekijken en gaan we samen met de dorpsraad het onderhoud beoordelen. Op deze manier willen we gezamenlijk de kwaliteit van de begraafplaats op peil houden.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX