Menu
Nieuwsoverzicht

Bedrijventerrein Uddel kan van start

5 november 2016

11

UDDEL     –    Voor het bedrijventerrein aan Elspeterweg te Uddel, waar al jaren voor gestreden is om het verwezenlijkt te krijgen, is eindelijk de kogel door de kerk. Er was tot en met donderdag 3 november nog de mogelijkheid om beroep aan te brengen bij de Raad van State. Dit is niet gebeurd en daardoor is het plan vanaf vrijdag 4 november onherroepelijk.

Er is al een begin gemaakt met de inrit vanaf de Elspeterweg, dit is gedaan omdat de Elspeterweg door de provincie voorzien is van nieuw asfalt en men daardoor meteen de aansluiting op de Elspeterweg kon meenemen.

Gert Hop van G.Hop Holding B.V. is dan ook blij en trots dat het eindelijk zover is. “Het is bijzonder dat na zoveel jaar het toch gelukt is om het bedrijventerrein voor elkaar te krijgen”, zegt hij. “Binnenkort begint men met de aanleg van de nodige infrastructuur en dan is het de bedoeling dat er januari/februari 2017 begonnen wordt met de bouw” volgens Gert Hop.

Er is nog één kavel te koop, zo’n 900 m², aan de voorkant aan de Elspeterweg, waar ook al interesse voor is.  Alle andere kavels zijn verkocht. Bronkhorst Buitenleven gaat er een nieuw pand bouwen. Verder is er een kavel verkocht aan Ehordo en een kavel aan Davelaar Installatietechniek. Zij gaan gezamenlijk één pand bouwen. Het achterste gedeelte is verkocht aan de Alpuro, dit ten behoeve van HBT transport, als parkeergelegenheid voor HBT. De Alpuro gaat een nieuwe proefboerderij bouwen aan de Elspeterweg en heeft daarvoor een gedeelte van het parkeerterrein gekocht van HBT transport.

Het bedrijventerrein aan de Elspeterweg voorziet duidelijk in een behoefte voor het bedrijfsleven. Het dan ook fantastisch dat er Uddelse bedrijven naar toe gaan. Het is goed voor de werkgelegenheid en ook voor de ontwikkeling van Uddel.

“Dat is goed nieuws”, zegt wethouder Nathan Stukker via twitter.

tekeningen: G.Hop Holding B.V.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX