Menu
Nieuwsoverzicht

Bakkerij Schreuder in de top van de Top Bakkers

16 november 2018

4

UDDEL    –    We mogen ons in Uddel gelukkig prijzen met het aantal winkels dat er in ons dorp aanwezig is. In veel dorpen is het minimaal of soms helemaal geen winkel meer. En van de winkels die er in Uddel zijn, zijn er die door hun ambacht en kwaliteit weten te scoren.

Zo mag Bakkerij Schreuder zich een Top Bakker noemen onder de TopBakkers in Nederland. Bij de verkiezing ‘Topbakker van 2018’ behaalde Bakkerij Schreuder een podiumplaats. Een prachtige tweede plaats, waar ze met recht trots op mogen zijn.

“We waren compleet verrast met deze tweede plaats” zegt Kor Schreuder. “Vorig jaar waren we negende en in 2016 stonden we op 43e plaats. “Dat is een enorme sprong voorwaarts’, zegt Kor. “Dit is prestatie van het hele team, bakkerij,  winkel en bezorging”, zegt Marjanne Schreuder. “We doen er niets extra’s voor om dit te bereiken. Van de organisatie TopBakkers komt men artikelen halen ter beoordeling en dat is van dezelfde kwaliteit als die de klanten in onze winkels krijgen” zeggen Kor en Marjanne.

Als je als bakker hoge ogen wilt gooien in deze competitie, dan moet men de zaakjes wel goed voor elkaar hebben.  De onderlinge strijd draagt bij aan de hoge kwaliteitsstandaarden die alle aangesloten Top Bakkers voorstaan.  Om als bakkerij aanspraak te maken op deze begeerde titel moet echt op meerdere vlakken in je bedrijfsvoering excelleren. Maar liefst 12 onderdelen met elk hun eigen weging tellen mee in de normering, waaronder certificering, datakwaliteit GS1 en productetikettering.

Bakkers moeten voldoen aan een strenge regelgeving. Voor ambachtelijke bakkerijen betekent dit minimaal de hygiënecode voor brood- en banketbakkerij. In de ontwikkeling wordt de norm verder opgeschroefd naar FSSC22000. Bakkerij Schreuder is een FSSC22000 gecertificeerd bedrijf sinds juni 2017.

Authenticiteit staat tegenwoordig centraal en vragen retail- en foodservicemarkt om ‘echt’ en ‘puur’. Passie & smaak zijn daarbij kernwoorden van een hang naar topkwaliteit, beleving en genieten.

Met deze prachtige tweede plaats blijft er de uitdaging, om een volgende keer de hoogste trede te mogen bereiken.

Kor en Marjanne en het hele team van Bakkerij Schreuder van harte proficiat met dit succes.

www.bakkerijschreuder.nl

https://www.facebook.com/bakkerschreuder

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.