Menu
Nieuwsoverzicht

Aubade met Burgemeester Berends

27 april 2017

47

UDDEL    –    Koningsdag in Uddel begon in Uddel met de jaarlijkse aubade bij Het Blanke Schot. Dit jaar was ook burgemeester Berends hierbij aanwezig. De voorzitter van de Oranjevereniging Uddel, Peter Vos, heette de burgemeester hartelijk welkom in Uddel en feliciteerde de burgemeester met zijn verjaardag. Hij was deze week 61 jaar geworden. De burgemeester vond het fijn om “als inwoner van Uddel” aanwezig te mogen zijn bij de aubade. De burgemeester feliciteerde onze koning, Willem-alexander, met zijn 50e verjaardag en keek terug op het intervieuw dat Koning Willem-Alexander heeft gegeven en woensdagavond is uitgezonden. Daarin zagen we een koning die een ‘mensenkoning’ wil zijn en die in het zeer openhartige intervieuw zich liet zien en horen op een wijze die we meestal niet zien vanuit ons vorstenhuis.

Tijdens de aubade werden er enkele vaderlandse liederen gezongen en uiteraard ontbrak het Uddelse Volkslied niet op het programma, de aubade werd afgesloten met het zingen van het Wilhelmus. Voor de begeleiding van de liederen zorgde, zoals altijd, de Uddelse muziekvereniging Juliana.

Onze het frisse weer was er toch een mooi opkomst bij de aubade.

Na de aubade was er een rondgang door Uddel onder de mzuikale begeleiding van muziekvereniging Juliana. In de stoet reden veel kinderen mee die hun fiets prachtig hadden versierd. Bij terugkomst bij Het Blanke Schot kregen de mooiste uitdossing een leuke prijs.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX