Menu
Nieuwsoverzicht

Aubade Koningsdag Uddel met burgemeester Berends

27 april 2018

22

UDDEL    –    Koningsdag in Uddel is traditiegetrouw begonnen met de aubade. In de sporthal De Schier bij Het Blanke Schot was dit jaar de aubade waarbij burgemeester Berends met zijn vrouw aanwezig waren. Muziekvereniging Juliana begeleide de samenzang. Het aanwezige publiek werd verwelkomt door de voorzitter van de Oranjevereniging, Peter Vos. Burgemeester Berends zei in zijn toespraak: “Ik hecht erg aan tradities en vindt het dan ook fijn om bij deze traditie in Uddel weer aanwezig te mogen zijn. Ik heb respect voor de wijze waarop men hier Uddel met elkaar omgaat en rekening met elkaar houdt, zoals ook vandaag op Koningsdag met een aangepast programma in verband met het overlijden van één van de dorpsgenoten”.

Het Uddels Volkslied ontbrak niet in de samenzang en de aubade werd afgesloten met het Wilhelmus en een driewerf hoera voor onze Koning Willem-Alexander met zijn 51e verjaardag.

Voor Peter Vos is het de laatste keer dat hij als voorzitter van de Oranjevereniging Uddel-Meerveld-Nieuw Milligen optreedt tijdens Koningsdag. Samen met zijn opvolger, Gerhard Kok, heeft hij na afloop van de aubade de vlag gehesen.

Voor vanmiddag staat er een Zeskamp op het programma, dat wordt gehouden op het terrein van SV Prins Bernhard.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX