Menu
Nieuwsoverzicht

Asielzoekerscentrum

12 januari 2015

1

UDDEL   –   In de gemeente Apeldoorn komt een asielzoekerscentrum (AZC). Er zijn vijf opties wat betreft locaties die hiervoor in aanmerking komen. Eén van die locaties zijn de kazerneterreinen in Nieuw Milligen. Het definitieve besluit hierover wordt voor de zomer genomen door COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers). Er is overleg hierover met de gemeente, waarbij ook de dorpen betrokken zijn. Voor Uddel is hierbij het Uddels Belang vertegenwoordigt. Het centrum moet opvang bieden aan 600 tot 800 mensen. Maandagavond 12 januari was er het tweede informatieavond van het COA. Het COA zal streven naar een zo gemengd mogelijke samenstelling van de groep bewoners, wat betreft leeftijd, man/vrouw/gezin. Het COA schat dat het asielzoekerscentrum goed is voor 150 banen bij o.a. toeleveranciers, bouwbedrijven en winkels.

In de Stentor heeft een artikel gestaan met o.a. een reactie van de voorzitter van Uddels Belang, Evert-Jan van Egteren. Hij zou gezegd hebben dat het AZC in Nieuw Milligen “te ver van de bewoonde wereld is”. Maar hij heeft letterlijk gezegd: “het is ver weg van de sociale voorzieningen”.

Mochten de zaken concreet worden dan zal Uddels Belang via uddel.info zorgen voor de nodige informatie.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX