Menu
Nieuwsoverzicht

Asfalt wordt klinkers

23 december 2015

101x gelezen
1

UDDEL    –   De gemeente Apeldoorn gaat het asfalt op de wegen in de Apeldoornse woonwijken vervangen door klinkers. Klinkers gaan langer mee, ze zijn beter te onderhouden, de verkeersveilgheid komt het ten goede en een belangrijke reden is dat de afwatering erbij gebaat is. Finacieel is het op de langere termijn ook voordeliger. Het is eerst wel een investering die duurder is, maar dat verdient zich later weer terug. Asfalt gaat zo’n vijftig jaar mee terwijl klinkers zeker twee keer zo lang mee kunnen. Bij de gemeente ziet men dus alleen maar voordelen.

In de komende tien jaar wordt er zo’n 250.000 m², dat is bij een straatbreedte van 6 mtr, zo’n 40 km. In een tijdsbestek van vijftig jaar gaat het dan om zo’n 170 km asfalt dat wordt vervangen door klinkers.

De start van die vervanging van asfalt door klinkers start in Uddel. Op de openbare vergadering van Uddels Belang, 23 november j.l., is het door het bestuur aan de orde gesteld. Daar is toen medegedeeld dat als eerste aan de beurt komen: Heegderweg, Markveldweg (gedeelte), Uttilochweg en de Van Waalswijkweg. Op de shortlist staan: Veenkamp, Noord Riezenweg en de Uddelsekampweg. Er is toen ook medegedeeld dat er een mondelinge toezegging is dat de gehele bebouwde kom van Uddel in 2020 zal worden vernieuwd.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX