Menu
Nieuwsoverzicht

Arjan Klarenbeek opent tweede groentezaak

30 november 2017

3

UDDEL / HARSKAMP   –   Groente en fruitspecialist ’t Klokhuus in Harskamp heeft per 1 december een nieuwe eigenaar. Arjan en Jolanda Klarenbeek uit Uddel, die in Barneveld al sinds 2003 een goedlopende groentewinkel hebben in Barneveld, gaan vanaf die datum ook de welbekende groentezaak in Harskamp runnen.

 

Arjan: “Wij waren al een tijdje op zoek naar mogelijkheden om onze activiteiten uit te breiden, en kwamen op een gegeven moment in gesprek met Wim Donkersteeg, die aangaf dat een overname van zijn winkel zeker bespreekbaar was.” Nu kenden wij Wim al een tijdje – de wereld van de groentehandel is best klein – en wij wisten dat zijn winkel zeer goedlopend was, en zeker potentie heeft om uit te groeien”, vult echtgenote Jolanda aan.

“Het was voor mij een absolute voorwaarde dat alle medewerkers hun baan zouden houden, maar daar waren we het direct al over eens, dus voor de klanten verandert er niet zo heel veel. Ze blijven grotendeels dezelfde gezichten achter de toonbank zien, aangevuld met Jolanda die minstens drie dagen per week in de winkel aanwezig zal zijn”, zegt Wim.

“Hoewel ik had verwacht dat ik na mijn herstel van mijn ziekteperiode er weer vol tegenaan zou kunnen gaan, viel dit in de praktijk wel enigszins tegen. Als ondernemer moet je je voor 200 procent kunnen inzetten, en dat was voor mij moeilijk vol te houden. Je kan dan kiezen uit twee dingen: doorgaan tegen beter weten in en ten koste van jezelf, of de winkel overdoen aan iemand die de energie wél kan opbrengen om deze fantastische zaak voort te zetten “, vervolgt hij.” De nieuwe eigenaren hebben er duidelijk zin in en staan te trappelen om hun eigen winkelformule in te brengen in ’t Klokhuus, die overigens ook een naamswijziging zal ondergaan. De winkel gaat verder onder de naam Arjan Klarenbeek AGF. Arjan:” ’t Klokhuus heeft in Harskamp weliswaar een grote bekendheid , maar het is voor ons logisch om dezelfde naam te voeren als onze andere winkel, vandaar de naamsverandering.” Wat wél echt gaat veranderen is het assortiment. Er wordt een uitgebreidere saladelijn ingevoerd en er zal meer worden gedaan met verse maaltijden uit eigen keuken. “Wij zeggen altijd: Zoals je moeder het maakte, maar dan lekker”, grapt Jolanda. “Ook rauwkost zal een substantieel onderdeel vormen binnen het assortiment.” En of dit alles nog niet genoeg is…..Klarenbeek bezorgt ook verse maaltijden aan huis, verzorgt fruit op kantoor en is een specialist in het maken van fruitmanden en relatiegeschenken. Wim Donkersteeg is tevreden met de overname door het sympathieke echtpaar, en verwacht dat ook zij binnen de kortste keren ingeburgerd zullen zijn in het gezellige Harskamp. Wellicht ten overvloede: Wim blijft gewoon in Harskamp wonen waar hij zich zal blijven inzetten voor de goede doelen,  maar ook de vrijwillige brandweer kan op hem blijven rekenen. Wat de toekomst zal brengen is (nog) niet bekend, maar hij zal ongetwijfeld nog regelmatig van zich laten horen.

 

Van 3 tot en met 5 december is de winkel gesloten. Donderdag 6 december zal er een feestelijke heropening plaatsvinden. Uiteraard zijn alle Harskampers (en omliggende dorpsbewoners) van harte welkom om kennis te maken met de nieuwe eigenaren

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.