Menu
Nieuwsoverzicht

Archeologisch veldlopen in Uddel

29 februari 2016

3
UDDEL   –   Zaterdag 13 februari heeft de Archeologische Werkgroep Apeldoorn (AWA) 2 akkers in Uddel onderzocht op sporen uit de oudheid. Deze akkers staan al op oude kaarten en zijn dus een interessant object om de geschiedenis te herleven aan de hand van wat er op de akker wordt gevonden.
Er zijn een paar interessante objecten gevonden variƫrend van de steentijd (pijlpunten en schrapers) tot de 19de eeuw (muntjes, kogelhulzen en scherven).
 
De Archeologische werkgroep Apeldoorn is een groep vrijwilligers die zich binnen de gemeente Apeldoorn actief bezighoudt met archeologie. In nauwe samenwerking met de gemeente houden de leden in de gaten of er bij bouwprojecten resten uit het verleden uit de grond komen. Ook assisteren zij de gemeentelijk archeoloog bij opgravingen. Tenslotte organiseren wij zelf ook plaatselijk projecten (archeologisch veldlopen, restaureren grafheuvels, in kaart brengen historische resten in natuurgebieden).
 
Heeft u zelf wat gevonden of heeft u een archeologisch interessante akker, laat het ons weten op awa.apeldoorn@gmail.com
U bent natuurlijk ook van harte welkom op het depot in Apeldoorn, elke dinsdag avond komen wij bij elkaar van 20:00 – 22:00. Wij zijn altijd opzoek naar vrijwilligers.
 
Voor meer informatie hierover kunt u e-mailen met: wernervandenbrandhof@gmail.com
 
Vuursteen op de foto is een microliet (een pijlpuntje voor jacht op klein wild)
 
 
tekst en foto’s: Archeologische Werkgroep Apeldoorn
 
 
Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX