Menu
Nieuwsoverzicht

Apeldoorn krijgt waarnemend burgemeester

15 januari 2019

509x gelezen

APELDOORN / UDDEL    –   Mevrouw P.M. van Wingerden-Boers is door de commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Apeldoorn. Zij vervangt vanaf woensdag 6 februari 2019 John Berends die vanaf dat moment commissaris van de Koning in de provincie Gelderland is.

Petra van Wingerden-Boers (64 jaar, lid van de VVD, wonende in Velp) is eind 2017 na 13,5 jaar gestopt als burgemeester van de gemeente Rheden. Daarvoor was zij 6 jaar burgemeester van de gemeente Groenlo.

John Berends is per 6 februari 2019 benoemd tot commissaris van de Koning in de provincie Gelderland. De thans nog zittende commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, heeft daarom in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Apeldoorn besloten om een waarnemend burgemeester te benoemen.

Een delegatie van de gemeenteraad (waaronder fractievoorzitters en de griffier) heeft vandaag positief gereageerd op de voordracht van mevrouw Van Wingerden-Boers. De commissaris van de Koning heeft haar vervolgens benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Apeldoorn per 6 februari 2019.

Afgesproken is dat de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester in de gemeente Apeldoorn wordt opgepakt door de nieuwe commissaris van de Koning. Het benoemen van een waarnemend burgemeester behoort tot de rijkstaken van de commissaris van de Koning.

bron: apeldoorn.nl

foto: Gerard Burgers

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX