Menu
Nieuwsoverzicht

Agent trekt wapen na dreigende sfeer tijdens huisfeest in Uddel

27 december 2020

UDDEL – De politie kreeg zaterdagnacht rond half één een melding van geluidsoverlast in Uddel. Het bleek te gaan om een feestje in een woning. Bij het beëindigen van het feest heeft een agent zijn dienstwapen getrokken, omdat 20 gasten zich tegen hem keerden, zo schrijft de Stentor. Twee personen zijn aangehouden.

Bij de woning lagen restanten van vuurwerkdozen en de harde muziek was duidelijk hoorbaar. In de woning stonden veel mensen dicht op elkaar. De agenten wilde de overlast stoppen, waarna de bewoner en de gasten zich tegen de politie keerden.

De groep, die volgens de agenten veelal uit beschonken mensen bestond, bemoeide zich met de aanhouding die volgde. Vanuit de groep werd met voorwerpen naar de politie gegooid en ook gedreigd met een slagwapen. De agent voelde zich genoodzaakt om zijn dienstwapen te trekken. Meerdere aanwezigen renden daarop weg.

De 30-jarige bewoners van het pand is aangehouden voor belediging en verzet tegen zijn aanhouding. Ook is een 23-jarige man uit Elspeet aangehouden voor het niet tonen van de legitimatie. Er is een rapportage opgemaakt tegen de bewoner van het pand omdat de coronamaatregelen niet zijn nageleefd.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX