Menu
Nieuwsoverzicht

Afgezaagde bomen worden prachtige kunstwerken

21 juli 2020

5

UDDEL – Twee prachtige houten kunstwerken sieren sinds kort de Soerensesteeg. Het is een initiatief van Wim Schreurs en Melinda Coolen, die wonen aan het zandweggetje tussen de Aardhuisweg en de Heegderweg.

“De bomen waren dood gegaan door de graafwerkzaamheden voor het nieuwe riool. De keuze was of helemaal laten wegzagen of iets hoger laten afzagen: die keuze was snel gemaakt,” vertelt Wim Schreurs. “Sander Boom (Boom Woodcarving) uit Wenum-Wiesel heeft de stammen veranderd in prachtige kunstwerken.” Dat was nog een hele klus: één kunstwerk is ongeveer een dag werk.

Komend vanaf de Aardhuisweg is langs de Soerensesteeg eerst aan de linkerkant een das te zien. Iets verder is een paard uit de dikke boomstam gezaagd. De kunstwerken zijn niet willekeurig gekozen. “Het paard staat langs de paardenwei en in het stukje bos bij de das is een heuse dassenburcht te vinden,” aldus Scheurs.

De kunstwerken trekken wel de aandacht. “Het is leuk om te zien dat veel mensen stoppen om even een foto te maken.” Wim Schreurs hoopt dat meer bomen in de omgeving niet direct helemaal worden afgezaagd, maar dat mensen ook bedenken dat er andere leuke opties zijn. Wie weet verschijnen er binnenkort meer mooie houtsnijwerken in en rond Uddel.

Kijk hier voor meer informatie over Sander Boom (Boom Woodcarving).

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX