Menu
Nieuwsoverzicht

“Adres in Uddel kan ik over tien jaar nog dromen”

5 september 2018

1

UDDEL   –   Maandag onthulde Nieuwsuur dat Poolse arbeidsmigranten via tussenpersonen met namaaksollicitaties en valse handtekeningen net doen alsof ze in Nederland verblijven, om een uitkering te kunnen krijgen. In werkelijkheid vertrekken ze naar Polen om daar vakantie te vieren of zwart te werken.

‘De Grote Vakantie’

Een medewerker beschrijft hoe de WW onder frauderende Polen bekend stond. “Ooit een post gelezen van een Poolse werkgever die deze praktijken zat was, en die precies uit de doeken deed hoe dit werkte. ‘De Grote Vakantie’ heette de WW-periode onder Polen.”

“Sinds ik in 2009 bij het UWV ben komen werken is dit al bekend. Vakantieparken, het adres in Uddel kan ik over tien jaar nog dromen, tussenpersonen die iedereen bij naam kende, altijd hetzelfde verhaaltje”, schrijft een collega. “Gisteravond naar Nieuwsuur gekeken. Toch wel met enige verbazing. Dit is iets wat al jaren bekend is bij ons”, reageert een ander.

lees het hele artikel:

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2249072-medewerker-uwv-frauderende-polen-noemen-ww-de-grote-vakantie.html

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX