Menu
Nieuwsoverzicht

Aardhuus in de laatste fase

18 januari 2019

UDDEL   –   Op vrijdag 18 januari a.s. vieren bewoners, kopers en projectbetrokkenen de start van de bouw van de laatste 29 projectmatige woningen in het plan Aardhuus in Uddel. Het betreft 11 appartementen en 4 koopwoningen ontwikkeld door Janssen de Jong Projectontwikkeling, 14 koopwoningen ontwikkeld door Van de Kolk en 4 huurwoningen van woningcorporatie Veluwonen. De bouw van deze laatste fase is in handen van bouwbedrijf Van de Kolk uit Garderen.

Wethouder Nathan Stukker van de gemeente Apeldoorn verrichtte de officiële handeling om de bouw van deze laatste fase te markeren. De wethouder legde de steen of moet je tegenwoordig zeggen blok van het appartementencomplex. Met al deze bouwactiviteiten zijn straks alle projectmatige woningen in het plan Aardhuus gerealiseerd en nadert het plan zijn voltooiing.

Wethouder Stukker benadrukte in zijn korte toespraak: “ Uddel mag trots zijn op zijn op de nieuwe wijk en fantastisch de samenwerking die er was en nog is tussen de drie betrokken partijen om het Aardhuus te realiseren. Janssen de Jong Projectontwikkeling, Bouwbedrijf Van de Kolk-Garderen en woningcorporatie Veluwonen”. De toekomstige bewoners van het Aardhuus waren in grote getale gekomen.

Maar voor het zover was dat de eerste schop de grond in kon op 4 november 2014, waar wethouder Stukker ook bij aanwezig was, is er heel veel overleg en vergaderingen aan vooraf gegaan. De Vereniging Uddels Belang heeft zich er jarenlang voor ingespannen om met de gemeente en de provincie tot overeenstemming te komen. En zie daar het kan soms even duren, maar we mogen in Uddel met z’n allen best trots zijn dat het ‘Aardhuus’ er is gekomen. Goed voor Uddel, de leefbaarheid van het dorp, de bedrijvigheid en hopelijk kunnen de verenigingen er ook van mee profiteren.

De ruim opgezette en gevarieerde nieuwbouwwijk Aardhuus ligt op de Veluwe aan de rand van het dorp Uddel. Het plan is ontwikkeld en gerealiseerd door Aardhuus B.V., een samenwerking van Janssen de Jong Projectontwikkeling, Bouwbedrijf Van de Kolk-Garderen en woningcorporatie Veluwonen. Het totale plan bestaat uit 108 woningen, waarvan 92 projectmatige woningen, in zowel de koop- als sociale huur sector en 16 zelfbouwkavels voor particulier opdrachtgeverschap. Het programma omvat een breed scala aan woningtypen: 2-onder-1-kappers, 3-onder-1-kappers, rijwoningen, hoekwoningen en appartementen.

Als het Aardhuus af is, wil dat niet zeggen dat Uddel dan daarmee ook uitgebouwd is. Er zullen altijd plannen gemaakt moeten worden om in de toekomst ook verzekert te zijn dat jongeren in Uddel kunnen blijven wonen.

www.aardhuus.nl

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX