Menu
Nieuwsoverzicht

Aantal aanrijdingen met wild neemt toe

22 oktober 2020

276x gelezen

UDDEL – Er zijn dit jaar, met de donkere wintermaanden nog voor de boeg, al extreem veel wildaanrijdingen gemeld. Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) waarschuwen nu dan ook om op te letten op de wegen op en rond de Veluwe en in de Achterhoek.

In Gelderland zijn er jaarlijks gemiddeld 2500 wildaanrijdingen. Op dit moment staat de teller al op 2100. En vooral in de komende donkere maanden vinden de meeste wildaanrijdingen plaats.

Er zijn in Gelderland inmiddels 1100 botsingen met een ree geregistreerd, het dier dat het meest voor een auto terecht komt. De meeste dieren zijn op slag dood, maar toch moesten bijna 200 aangereden dieren uit hun lijden worden verlost.

Het exacte aantal aanrijdingen is niet bekend. Veel aanrijdingen worden namelijk niet gemeld bij de politie.

Tips:
-Bel direct de politie: 0900-8844.
– Bel ook de politie als het dier niet blijft liggen.
– Probeer zo goed mogelijk de locatie door te geven.
– Wacht de komst van de politie of faunabeheerder (rustig) af.

Wat moet u beslist niet doen:
– Rijd niet door, dat is strafbaar.
– Ga nooit achter het dier aan, laat dit over aan de deskundige faunabeheerder.
– Bel niet met de dierenambulance maar met de politie. In het wild levende dieren, zoals edelherten, wilde zwijnen en reeĆ«n, hebben weinig tot geen kans na revalidatie te overleven. De dierenambulance ontfermt zich wel over het klein wild wat is aangereden en nog levend wordt aangetroffen, zoals dassen, vossen, marters en vogels.
– Neem aangereden wild nooit mee. Geef het ook niet aan derden. Het zijn beschermde dieren en de Wet natuurbeschermingĀ staat dit niet toe. Het is dus strafbaar. Alleen de opgeroepen faunabeheerder via politie en of SWN is bevoegd aangereden dieren te vervoeren.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX