Menu
Nieuwsoverzicht

Aanleg glasvezel buitengebied Vallei-Veluwe Midden gestart

12 oktober 2018

2

UDDEL    –    Vandaag, 12 oktober 2018, is men gestart met de aanleg van de glasvezel Buitengebied Vallei en Veluwe Midden. Op de grens van Putten en Nijkerk werden de eerste meters geul gegraven. In april werd bekend dat er glasvezel in dit buitengebied zou komen, toen ruim 53% van de inwoners een glasvezelabonnement had afgesloten.

De afgelopen weken is aannemer BAM al gestart met het schouwen van huizen. De aannemer komt dan langs om te kijken waar de aansluiting gemaakt kan worden. “Schouwen is natuurlijk belangrijk, maar nu de schop in de grond is, gaan mensen echt concrete vooruitgang zien. De aanleg van glasvezel in het buitengebied van Vallei en Veluwe Midden is een enorme klus, waar de aannemer ongeveer een jaar voor nodig heeft,” zegt Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer van Glasvezel buitenaf “Maar waar mensen ook wonen, we gaan iedereen die zich aangemeld heeft aansluiten. Wij werken al langer samen met BAM voor de aanleg van glasvezel in buitengebieden, dus we hebben er het volste vertrouwen in dat dit gaat lukken.”

De planning voor de aanleg van glasvezel in Vallei en Veluwe Midden: 
De werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Vallei en Veluwe Midden worden uitgevoerd door de aannemer BAM. De inwoners ontvangen van de aannemer informatie over de graafwerkzaamheden en de plaatsing van de glasvezelaansluiting in huis.
Voordat de aannemer aan de slag kan met de graafwerkzaamheden, start hij eerst met schouwen. Dit betekent dat de aannemer bij u langskomt om te kijken waar de aansluiting precies moet komen. Hieronder kunt u een overzicht van de schouw- graaf- en aansluitplanning vinden. Deze planning is ge-update op 28-09-2018 en onder voorbehoud. De verwachting is om in het najaar van 2019 het hele gebied afgerond te hebben, zodat alle bewoners van het buitengebied, die een abonnement hebben afgesloten, gebruik kunnen maken van hun glasvezelaansluiting.

Voor het buitenbied van Uddel staat de planning als volgt:

2018  – week 40 t/m 51  schouwen

2019  – week 15 t/m 27  graafwerkzaamheden

2019  – week 27 t/m 36  huisaansluiting

 

Zie ook: Glasvezel buitengebied

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX