Menu
Nieuwsoverzicht

90 jarige vereniging presenteert nieuw logo

5 april 2016

5

UDDEL   –   Maandagavond 4 april was er de ledenvergadering van Uddels Belang. Het was een bijzondere vergadering die in het teken stond van het 90-jarig bestaan van de Vereniging Uddels Belang. Het begon al met de ontvangst van de leden, die kregen koffie met gebak. Het was een goede opkomst, waar ook stadsdeelmanager Steven Gerritsen aanwezig was en van de politiek uit Apeldoorn waren het CDA en de SGP present.

Voor de pauze werden de agendapunten afgehandeld. Hierbij kwam de structuurvisie aan de orde. Dit was een lang proces en is met meerderheid goedgekeurd en wordt binnekort officieel. Terugkijkend op de jaarwisseling kan gezegd worden dat die goed is verlopen, met dank aan de organisatie en natuurlijk de jongeren zelf. De vraag is wel of het de komende jaarwisseling weer op dezelfde plek mag, blijkbaar zijn er toch nog een paar die het schijnbaar voor de grote groep goedwillende jongeren verpesten. Dat is jammer, en zou ook een bittere pil wezen. Naar het afbranden van de leegstaande woning op oudejaarsavond loopt nog een onderzoek door justitie.

De plannen voor het klompenpad gaan de goede kant op. De projectgroep is volop bezig met de ontwikkelingen en het wordt misschien op de openbare vergadering in het najaar gepresenteerd.

De verkoop van de woningen in de Veluwte – Uddelsekampweg – ligt stil. De eigenaren van de grond laten liever de grond braak liggen dan dat ze daar een nieuw plan voor ontwikkelen. Uddels Belang houdt de druk erop. Ze ijveren er ook voor om er speeltoestellen voor de kinderen te krijgen. In het plan Aardhuus is fase 2B in aantocht. Hier gaat de verkoop beter. Woningen zijn snel verkocht en er zijn twee kavels verkocht. Binnenkort komen er 4 woningen in de verhuur. Hier worden speeltoestellen in het voorjaar geplaatst. De speeltoestellen zijn ontworpen door Masja Parlevliet, archeoloog van de gemeente Apeldoorn. Zij laat de historie van de omgeving terugkomen in de speeltoestellen. Tot 2024 staat vast wat er gebouwd wordt in Uddel. Er zit nog reserve in de woningpot voor de dorpen. Een klein deel gaat naar de kleinschalige initiatieven. De belangstelling voor het zorgplan aan de Uttilochweg is nog niet groot. Na de vakantie worden de plannen definitief. Dankzij de andere dorpen, waarmee overleg is gevoerd, kan men 20-30 woningen voor dit zorgplan realiseren.

Wat het onderhoud van de wegen, aan de Elspeterweg wordt in het voorjaar 2017 groot onderhoud gepleegd en dan wordt ook de vergroening aangepakt. Na de vakantie worden de Heegderweg, Markveldweg, Van Waalswijkweg en de Uttilochweg aangepakt. De heegderweg wordt vanaf de Soerensesteeg 70 cm breder.

Het bestuur van de 90-jarige Vereniging Uddels Belang heeft afscheid genomen van het bestaande logo en gaat op weg naar de 100 met een nieuw, fris en eigentijds logo. Hiervoor was Sam van de Ridder van Dream designer aanwezig, die het logo heeft ontworpen, om uitleg te geven over de betekenis van het logo. Bij het ontwerp van het logo is men uitgegaan van de volgende gedachte: Het Uddelermeer, Uddels proat’n, hechte gemeenschap, band met het Oranjehuis, open voor vernieuwing, Uddels Belang en Uddel.info.

Na de pauze gaf Bartus Vos een presentatie over 90 jaar Uddels Belang en Uddel. Terugkijkend op die 90 jaar kunnen we in Uddel zeggen dat we best veel voor elkaar hebben gekregen. Door persoonlijke initiatieven of in samenwerking met de gemeente. Het ging niet altijd in die snelheid die wij in Uddel graag zien, maar door vasthoudendheid en vastberadenheid heeft het bestuur van Uddels Belang, gesteund door de inwoners van Uddel, toch veel weten te bereiken en nog steeds is dat zo. Moeten we dan nu tevreden zijn met hetgeen bereikt is? We mogen blij en gelukkig zijn met wat er bereikt is. Tevreden ben je al je kijkt naar iets wat af is en het is geworden wat je graag wou. Maar een vereniging als Uddels Belang is altijd met de toekomst voor ons dorp bezig, op korte of langere termijn. Uddel is nooit af, er komt nieuw bij of oud wordt afgebroken en vervangen door nieuw. Men moet altijd een aantal stappen vooruit denken. We moeten een ‘levendig dorp blijven’ en zorgen dat je niet verheten wordt.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX