Menu
Nieuwsoverzicht

40e Avondfietsdriedaagse nat van start

8 augustus 2017

93

UDDEL    –    Dinsdagavond 8 augustus was de eerste avond van de 40e Avondfietsdriedaagse in Uddel. De organisatie had zich ongetwijfeld een mooiere start gewenst. Maar het weer kun je niet veranderen. Het was een nat begin van de fietsdriedaagse. De vele regen aan het eind van de middag heeft zeker een aantal mensen thuis gehouden. Maar de echte ‘diehards’ lieten zich er niet van weerhouden om op de fiets te stappen en de route die was uitgezet te fietsen. Er hebben zich de eerste avond 71 deelnemers ingeschreven.

Reijer Schouten stond ook vanavond weer aan de start van de 40e Avondfietsdriedaagse. Hij heeft alle voorgaande jaren ook de fietsdriedaagse gereden en doet nu dus voor de 40e keer mee.

De tweede avond waren er 34 nieuwe deelnemers aan de Avondfietsdriedaagse. De route ging o.a. over Het Drie, bij Ermelo. Altijd een prachtige omgeving om een route uit te zetten.

De laatste avond, donderdagavond, hebben zich nog twaalf nieuwe deelnemers aangemeld. Het totaal aantal deelnemers is daarmee op 117 gekomen. Alle weertypes hebben de deelnemers meegemaakt. Van regen tot zonneschijn, en op de laatste avond zag het er soms dreigend uit, een enkeling heeft nog een buitje meegekeregen, maar verder bleef het droog. Soms moest er een band geplat worden en als de lijm op is, dan is het weer mooi dat je geholpen wordt door andere deelnemers aan de Avondfietsdriedaagse.

Naast Reyer Schouten was er nog iemand die de fietsdriedaagse voor de 40e keer heeft uitgereden. Dat is mevrouw Lineke de Vree uit Uddel. Beide hebben dus in al die jaren honderden kilometers afgelegd op de fiets. 

Muziekvereniging Juliana begeleide de fietsers vanaf de Markveldweg / Noord Riezenweg het laatste gedeelte naar de finish, bij Het Blanke Schot. Daar lag een mooie prestatiesurprise klaar voor de deelnemers.

Er was na afloop een verloting met als hoofdprijs een fiets, de winnaar was niet aanwezig. Onder de deelnemers aan de Avondfietsdriedaagse van Uddel werd ook een fiets verloot. De gelukkige winnaar hiervan is mevrouw M. Schouten-Vermeer uit Uddel. Zij was er hardstikke blij mee.

Het is voor de organisatie ieder jaar weer een hele tour om mooie routes uit te zetten, maar dat is ze dit jaar ook weer gelukt. Waar voor hulde.

Fimpje Avondfietsdriedaagse    klik hier

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX