Menu
Nieuwsoverzicht

1976 – Uddel protesteert

3 september 2015

125x gelezen
1

UDDEL    –    Het college van b. en w. heeft de gemeenteraad gevraagd in te stemmen met een wijziging van de Algemene Politieverordening. Hierdoor wordt het niet langer strafbaar, middelen te verkopen die de zwangerschap onderbreken. Het gaat hier met name om het plaatsen van condoomautomaten. Het college zegt in zijn aanbeveling dat het hiermee tegemoet wil komen aan de veranderde opvattingen op dit terrein van de samenleving.

Naar aanleiding hiervan hebben de kerken van het plaatsje Uddel, dat tot de gemeente Apeldoorn behoort, geprotesteerd tegen de plaatsing van deze automaten in hun dorp. Ook de SGP-kiesvereniging en de vereniging „Uddels Belang” hebben schriftelijk bezwaar aangetekend bij het gemeentebestuur van Apeldoorn. De drie kerken baseren zich evenals de SGP-kiesvereniging op Gods woord, waarin gesproken wordt van een verder indammen van de onzedelijkheid en niet een propageren ervan.

Samen met Uddels Belang wijzen zij er ook nog op, dat de meerderheid van de bevolking van Uddel er tegen is.

Uddels Belang voert verder nog aan dat het bezwaren geeft op het milieugebied.

Bovenstaande was te lezen in de krant in december 1976.

 

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX