Menu
Nieuwsoverzicht

10 november: Mantelzorgbijeenkomst

10 november 2022

525x gelezen

UDDEL – Vandaag, 10 november, is het de dag van de Mantelzorg. Rondom de Dag van de Mantelzorg wordt landelijk stilgestaan bij alle mantelzorgers die zorg geven aan iemand die afhankelijk is van hulp. Mantelzorger zijn kan betekenen dat je te maken krijgt met je eigen gevoelens van verdriet en verlies vanwege de zorgsituatie.
Je eigen toekomstperspectief kan ingrijpend veranderen en soms moet je inspelen op de veranderingen in de zorgomstandigheden. Daardoor kun je zomaar in de doorleefstand komen met het gevaar dat je zelf helemaal opbrandt. Hoe kun je met deze dingen leren omgaan?

Vanavond wordt om 19.30 uur de jaarlijkse mantelzorgbijeenkomst in Uddel gehouden in zaal 1 van de Wilhelminahof, Uttilochweg 15.

Dick van de Weerd zal voor de mantelzorgers een lezing houden over Triple-C als normatief denkkader.
Dick van de Weerd (1964) is samen met Hans van Wouwe de grondlegger van het orthopedagogisch behandel- en begeleidingsmodel Triple-C.
Triple-C is een orthopedagogisch behandelmodel, bestaande uit een visie en een methodiek voor de begeleiding en behandeling van mensen met een (verstandelijke) beperking, die daarnaast gedragsproblemen of psychische problemen hebben.
De drie C’s van Triple-C staan voor Cliënt, Coach en Competentie. In Triple-C gaat het erom dat cliënten het gewone leven ervaren. Zoveel als mogelijk.

Mevr. Lineke Maat, de nieuwe directeur bij De Kap, hoopt deze avond ook aanwezig te zijn.

Het tweede deel van deze avond zal een ontspannend karakter hebben.
Dit wordt verzorgd door de werkgroep.

Alle mantelzorgers in Uddel zijn van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen. Per brief zijn zij al benaderd, maar het kan natuurlijk zijn dat er nog mantelzorgers zijn die geen brief hebben ontvangen! Wel mantelzorger, geen brief ontvangen? Van harte welkom!

Voor meer informatie of vragen: 0577 40 13 78 (Martha van de Kamp)

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX