Menu
Bedrijfsoverzicht

Vos Elektra B.V.

991x gelezen
3

Een kijkje in de keuken bij Vos Elektra B.V.

Achttien jaar geleden maakte Jan Vos de keuze om een eigen bedrijf te starten. In de bijna tien jaar daarvoor heeft hij veel ervaring opgedaan bij een elektrotechnisch bedrijf in Barneveld.
De opgebouwde kennis kwam goed van pas om zelfstandig te kunnen ondernemen.

In het begin werkte Jan alleen in de avonduren omdat hij zijn baan aanhield. Het schuurtje achter het huis deed dienst als magazijn en werkplaats. Na ongeveer twee jaar besloot hij zijn dienstverband op te zeggen en zich volledig op de eigen onderneming te richten.
Het bedrijf kreeg de naam ‘Vos TD&M’, wat stond voor Vos Technische Dienstverlening en Montagewerken. De werkzaamheden bestonden in die tijd vooral uit het verlenen van diensten aan bedrijven in de buurt.
In 2006 is de naam van het bedrijf veranderd in Vos Elektra. De onderneming beleefde voorspoedige tijden en daarom werd in 2011 het eerste personeelslid aangenomen. Helaas sloeg de crisis kort daarna toe, waardoor Jan genoodzaakt was om alleen verder te gaan.

Na een paar lastige jaren begon het werk weer aan te trekken en verhuisde het bedrijf in 2014 naar een loods van 68 m2 aan het Udderlerveen in Uddel. Ook werden er in dat jaar weer twee personeelsleden aangenomen.

In juli 2017 is de eenmanszaak overgegaan in Vos Elektra B.V. en is inmiddels gevestigd in een nieuw onderkomen van 235 m2 aan de Harderwijkerweg 57a in Uddel.
Inmiddels is de hoeveelheid werk zo hard gegroeid dat Vos Elektra B.V. met acht vaste medewerkers en vier auto’s op pad is. Om het werk op tijd klaar te krijgen wordt ook veel gebruik gemaakt van inleenkrachten.
Er wordt nu voornamelijk in opdracht van aannemers gewerkt. Vos Elektra B.V. regelt alles op het gebied van complete elektrische installaties voor nieuwbouw, aanbouw en renovaties. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in brand- en inbraakbeveiliging, aanleg van datanetwerken, domotica en camerabeveiliging. Dit alles voor zowel particulieren als bedrijven.
Als je elektra goed installeert, ondervindt iedereen daar gemak van. Jan is daarbij perfectionistisch. Die houding straalt af op het hele team.

Duurzame energie is een belangrijk thema voor nu en de toekomst. Vos Elektra B.V. heeft zich daarom gespecialiseerd in het adviseren, leveren en aanleggen van zonnepanelen door heel Nederland. Inmiddels is er zoveel ervaring opgedaan dat 12 panelen op een woonhuis of 2000 zonnepanelen op een bedrijf of park geen probleem zijn.

De drive voor Jan om een eigen bedrijf te beginnen, was aan de ne kant de vrijheid om eigen baas te zijn en aan de andere kant de kinderen. Die lagen destijds nog in de wieg, maar stilletjes dacht hij: ‘Als ik een eigen bedrijf opricht dan kunnen onze zoons dat misschien later overnemen’.
Het geluk wil dat hun interesse daar inderdaad ligt. Ze hebben allebei een baan bij de vroegere baas van Jan en doen de opleiding tot elektricien!

 

Vos Elektra B.V.

Harderwijkerweg 57a
3888 LP   Uddel
Telefoon: (0577) 401 987
Email: info@vos-elektra.nl

Ga naar website