Menu
Agenda

Secularisatie en geloven

11 april 2019

Secularisatie gaat ook de samenleving van Uddel en de kerk(en) in Uddel niet voorbij. Wat gebeurt er eigenlijk als een kerkelijk betrokkene seculariseert? Wat betekent geloven in een seculariserende omgeving? Is er na de secularisatie nog geloof in God? Is er een antwoord te geven op deze vragen, mede vanuit de Bijbel? Dat zijn vragen die gesteld kunnen worden als het gaat om secularisatie, het proces waarbij het hart van de kerkmens meer en meer op de wereld is gericht. Op dergelijke vragen rond secularisatie zal de Christelijke Gereformeerde predikant ds. N.C. Smits uit Purmurend ingaan op de afsluitingsavond van Vrouwenvereniging Hanna (VV H) en Mannenvereniging Eben Haƫzer (MV EH). Hij wil daarin ook zijn ervaringen als beginnend predikant sinds september 2017 betrekken.

Deze avond vindt plaats op donderdag 11 april 2019 en begint om 19.30 uur in de zaal van de kerk van de Hervormde Gemeente; vanaf 19.00 uur is er inloop. Op deze avond is iedere belangstellende van harte welkom. De inleider, ds. Smits, heeft verscheidene jaren als Cees-Jan Smits samen met zijn vrouw Willemien (en kinderen) in Uddel gewoond. Zij stellen het op prijs om ook jonge ouders en jongeren te ontmoeten en willen graag hun ervaringen delen met hun oud-plaatsgenoten.

Inlichtingen: j.van.vliet@filternet.nl of 0622340304

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX