Menu
Agenda

Bijenmarkt Uddel

13 juli 2019

De 37ste editie van de jaarlijkse Bijen- en Honingmarkt in Uddel wordt gehouden op zaterdag 13 juli bij het dorpshuis Het Blanke Schot aan de Garderenseweg 33.

De markt start om 8:00 uur met het keuren van aangeleverde bijenvolken; er zijn prijzen voor volken in kasten en in korven; ook is er gelegenheid bijenvolken te verhandelen.
In de loop van de dag bezoeken grote aantallen geïnteresseerden uit Uddel en de verre omgeving de markt, waar circa 50 kramen staan opgesteld. Het is er ieder jaar gezellig druk en dat is niet voor niets. Er zijn weer diverse demonstraties van oude ambachten, ouderwets sjoelen op een 10 meter bak, diverse kraampjes en voor de kinderen volop activiteiten, zoals speelkussens. Tijdens de bijenmarkt in Uddel is er niet alleen honing te koop; ook geniet je er van een heerlijke oliebol, verse vis, en nog veel meer. Er wordt voorlichting gegeven over bijenhouden onder andere met behulp van een observatiekast, ook het belang van honingbijen voor natuurbehoud komt daarbij aan de orde. Natuurlijk zijn er nog vele andere kramen, waar naast bijenproducten ook andere waren gekocht kunnen worden.
Een sfeervolle markt waar het landelijke leven centraal staat! Toegang is gratis. Om circa 15:00 eindigt de markt.

Background

Mis nooit meer het nieuws uit Uddel!

Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en evenementen in en om Uddel.

IN JE INBOX